Brunch je kombinacija dveh besed: zajtrk in kosilo. Gre za obrok, ki ga zaužijemo pozneje kot zajtrk in prej kot kosilo, pogosto pa je sestavljen iz nekaterih živil, ki bi jih običajno pojedli ob zajtrku, in nekaterih živil, ki bi jih običajno pojedli ob kosilu.
Prvi človek, ki je začel govoriti o brunch jedeh je bil angleški pisatelj Guy Beringer, ki je psredlagal “nov obrok”, postrežen okoli poldneva, ki se začne s čajem ali kavo, marmelado in drugimi dodatki za zajtrk. Kmalu je priljubljenost brunch jedi le rasla. Zlasti nedeljskih brunch obrokov, ki so postali vse bolj priljubljeni po drugi svetovni vojni.
A kaj so jedi primerne za brunch ponudbo? Ponavadi so to razne solate, kot naprimer Cezar solata, klubski sendviči, burgerji in zavitki, a tudi večje jedi kot testenine, zrezki, ter ribje specialitete.
Kavarna Hotela Evropa bo v prihodnosti spet nudila mnogo okusnih brunch jedi, katere si lahko ogledate tukaj.