RECEPT ZA EVROPINE VAFLJE
- 250g moke
- 125 g masla
- 200 ml mleka
- 70 g sladkorja
- 2 majhni žlički pecilnega praška
- 3 jajca
Penasto stepemo jajca in sladkor. Zmesi dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo skupaj z mlekom postopoma dodajamo k zmesi jajc in sladkorja. Zmes je pripravljena, ko grudice niso več vidne.
Vključimo pekač za vaflje in ob primerni temperaturi dodamo mase toliko, da pokrijemo površino pekača. Zapremo in pečemo od 4-6 minut.
Pečene vaflje obložimo s poljubim sadjem – v Kavarni Hotela Evropa so najbolj priljubljene jagode ter banane – in prelijemo z bogato stopljeno čokolado.
P.S.: – če nimate pekača za vaflje, se čisto dobro obnese tudi toaster z visokimi robovi 😉