Vinsko-glasbeni večeri
Vabljeni, da delovni teden zaključite v najboljši družbi – vrhunska vina, dobra glasba in pravi prijatelji.
Za glasbeno spremljavo bosta poskrbela instrumentalna mojstra glasbene poezije, priznana pianistka Maja Tajnšek in vrhunski violinist Branko Brezavšček.
V petek, 16.8.2019, se nam bo predstavila vinska klet Kristančič, ki se z vinogradništvom in vinarstvom ukvarja že več desetletij, umeščena je v srce Medane, obdana z lepimi vinogradi, ki ležijo na slovenski in italijanski strani državne meje.
V petek, 30.8.2019, se nam bo predstavila klet Verus vinogradi, ki se razprostirajo na najboljših legah Jeruzalemskih goric: Jeruzalem, Kog, Litmerk, Presika, Ivanjkovci, Brebrovnik. Pridelava poteka po načelih integrirane pridelave. Gojijo predvsem bele sorte (sauvignon, šipon, sivi pinot, renski rizling, chardonnay in rumeni muškat), od leta 2009 pa tudi modri pinot.
V petek, 13.9.2019, se nam bo predstavila hiša Vino Kupljen iz Svetinj pri Jeruzalemu na slovenskem Štajerskem.
Njihovo vinogradniško posestvo v osrčju Prlekije je prepoznavno po rumeni graščini Mon Royal, ki stoji sredi goric Jeruzalema in Svetinj, na področju, ki že stoletja slovi po kakovostnih vinih in rastiščih, primernih za pridelavo vrhunskih vin. Vina Kupljen proizvajajo “s soncem in ljubeznijo”, kar je tudi njihov slogan.
V petek, 27.9.2019, se nam bo predstavila zadružna klet s 700 člani – Soligo, kjer letno pridelajo 11,5 milijonov kilogramov grozdja, od tega največ glere, ki je osnova za prosecco. Druge stare sorte (verdiso, perera in bianchetta) so bolj zanimive kot pomembne, od novih se uveljavljajo chardonnay, merlot, cabernet in modri pinot. Sodobna oprema jim omogoča hitro predelavo grozdja z več leg, raztresenih po Venetu: Solighetto, Miane,
Refrontolo, Montella in Piave.
V petek, 11.10.2019, se nam bo predstavila družba Zlati Grič, ki domuje v Slovenskih Konjicah, na prvih obronkih Zreškega Pohorja. Glavna dejavnost je vinogradništvo in vinarstvo, ki predstavlja krovno blagovno znamko družbe. Posestvo obsega 75 hektarjev vinogradov, obdelovanih na naravi prijazen način, ki s čudovito vinogradniško veduto ohranjajo 800-letno tradicijo pridelave grozdja. Med belimi sortami kraljujeta renski in laški rizling, med rdečimi pa modra frankinja. Letno pridelajo okrog 550 ton grozdja. Med osnovnimi vini prevladuje polsuha zvrst Konjičan, v beli buteljčni liniji pa vina, ki jih odlikujejo sortnost, sadnost in svežina. Najbolj prepoznavna polnitev je polsuhi renski rizling, med suhimi vini pa predvsem sauvignon, sivi pinot in rosé. Po klasični metodi pridelane penine so posebne in neponovljive, saj zorenje poteka za debelimi zidovi temačne kleti najstarejše kartuzije v Evropi – Žičke kartuzije.
Zaželjene rezervacije na: +386 51 607 627 ali info@hotel-evropa.si
V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v Kavarni Hotel Evropa.
Vstop je prost.
Vabljeni!